Maatregelen t.a.v. Covid19 en de begeleiding

 

Ik vind het belangrijk dat de afspraken voor begeleiding zoveel mogelijk fysiek door kunnen gaan. Dit lukt alleen wanneer beide partijen zich aan een aantal afspraken houden. 

Mocht het zo zijn dat er gezondheidsklachten zijn binnen het gezin, de naaste omgeving van het kind of in de klas, dan kan ik besluiten de afspraak in een online omgeving door te laten gaan. 

 

 

Dit betekent, dat:

 

Als het kind of één van de gezinsleden voorafgaand aan de afspraak symptomen als verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts ervaart, ik je wil verzoeken om contact met mij op te nemen zodat we kunnen kijken naar een alternatief voor de afspraak. Dit kan telefonisch, via whatsapp of per e-mail via info@competentrebel.nl

 

Wanneer het te begeleiden kind klachten heeft maar negatief getest is, geldt bovenstaande ook. De reden hiervoor is, dat ook al is het een gewone verkoudheid: wanneer het kind mij aansteekt zal ik mijn werkzaamheden ook neer moeten leggen en moeten gaan testen. Om iedere besmetting met klachten te voorkomen zullen we de afspraak dan in alternatieve vorm door laten gaan.

 

Wanneer iemand binnen het gezin in quarantaine zit, in afwachting van een testuitslag of het gezin in nauw contact is geweest met iemand die een testuitslag afwacht, wil ik u ook verzoeken om contact met mij op te nemen.

 

Uiteraard geldt bovenstaande ook voor mij. Mocht ik of één van mijn gezinsleden één van bovenstaande symptomen vertonen, dan zal ik zelf contact opnemen om de afspraak te annuleren of te bespreken hoe we deze in alternatieve vorm door kunnen laten gaan. 

 

We houden zoveel mogelijk 1,5m afstand van elkaar. In de begeleiding van kinderen onder de 12 jaar is dit niet noodzakelijk en ook niet altijd mogelijk. Ik ga hier op een verantwoordelijke, maar niet krampachtige manier mee om. 

 

Omdat handcontact een belangrijke bron van besmetting blijkt te zijn, schudden we geen handen en zal ik je bij binnenkomst vragen om de handen te desinfecteren met desinfecterende handgel die ik je verstrek.

 

M.i.v. 1 december 2020 zijn mondkapjes verplicht in openbare binnenruimtes. Aangezien mijn praktijk alleen op afspraak te bezoeken is, geldt dit niet voor mijn praktijk. Mondkapjes zijn aanwezig en wanneer jij dat prettig vindt, kan ik deze gebruiken. Als jij zelf een mondkapje wilt dragen, neem er dan zelf eentje mee. 

 

Wanneer er afspraken zijn rondom het vervoeren van uw kind, geldt de mondkapjesplicht in de auto wel voor alle inzittenden van 12 jaar en ouder. Het kind dient zelf voor een eigen mondkapje te zorgen.

 

De deurklinken, tafels, toilet en gebruikte materialen in de praktijk worden na elke afspraak gereinigd met desinfecterende middelen. Er wordt gebruik gemaakt van papieren handdoekjes in zowel keuken als toilet.  Om deze reden zal er tussen de afspraken altijd 15 minuten zitten en kan het zijn dat we iets eerder afronden.

 

Kom op tijd, maar niet te vroeg wanneer u uw kind ophaalt en wacht in de wachtruimte.

 

Voor afspraken met externe partijen zal ik per afspraak afwegen of ik hier fysiek of via een alternatieve manier bij aanwezig zal zijn. Dit zal per afspraak bekeken worden en is afhankelijk van de prioriteit van de afspraak, de locatie en de daar geldende maatregelen.

 

Heb je nog vragen over de maatregelen? Neem dan gerust contact op! 

 

Contactonderzoek 

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het gebeuren dat bij één van ons een besmetting met Corona wordt vastgesteld. Er wordt dan door de GGD een contactonderzoek ingesteld om te bepalen met wie de geïnfecteerde persoon allemaal contact heeft gehad. Voor mijn praktijk betekent dit dan ook de klanten die in de laatste periode in mijn praktijk zijn geweest, waar ik thuis ben geweest of afspraken mee heb gehad. Indien ik zelf de contacten mag informeren over de besmetting, zal ik dat zelf doen. Als ik geacht word om contactgegevens aan te leveren, dan geef ik je naam en telefoonnummer door. Zie ook de privacyverklaring.