Maatregelen t.a.v. Covid19 en de begeleiding

 

Ik vind het belangrijk dat de afspraken voor begeleiding zoveel mogelijk fysiek door kunnen gaan. 

Mocht het zo zijn dat er gezondheidsklachten zijn binnen het gezin, de naaste omgeving van het kind of in de klas, dan kan ik besluiten de afspraak in een online omgeving door te laten gaan. 

 

Dit betekent, dat:

Als het kind of één van de gezinsleden voorafgaand aan de afspraak symptomen als verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts ervaart, ik je wil verzoeken om contact met mij op te nemen zodat we kunnen kijken of we de afspraak door laten gaan of op zoek gaan naar een alternatief voor de afspraak. Dit kan telefonisch, via whatsapp of per e-mail via info@competentrebel.nl

 

Wanneer iemand binnen het gezin in quarantaine zit, in afwachting van een testuitslag of het gezin in nauw contact is geweest met iemand die een testuitslag afwacht, wil ik u ook verzoeken om contact met mij op te nemen. Wij zullen nooit van u vragen om zich te laten testen bij klachten!

 

Uiteraard geldt bovenstaande ook voor mij. Mocht ik of één van mijn gezinsleden één van bovenstaande symptomen vertonen, dan zal ik zelf contact opnemen om de afspraak te annuleren of te bespreken hoe we deze in alternatieve vorm door kunnen laten gaan. 

 

M.i.v. 1 december 2020 zijn mondkapjes verplicht in openbare binnenruimtes. Aangezien mijn praktijk alleen op afspraak te bezoeken is, geldt dit niet voor mijn praktijk en draag ik geen mondkapje. Als u zelf een mondkapje wilt dragen, of wilt dat uw kind er een draagt: neem deze dan zelf mee. 

 

De deurklinken, tafels, toilet en gebruikte materialen in de praktijk worden na elke afspraak gereinigd met desinfecterende middelen. Er wordt gebruik gemaakt van papieren handdoekjes in zowel keuken als toilet.  Om deze reden zal er tussen de afspraken altijd 15 minuten zitten en kan het zijn dat we iets eerder afronden.

 

Kom op tijd, maar niet te vroeg wanneer u uw kind ophaalt en wacht in de wachtruimte.

 

Voor afspraken met externe partijen zal ik per afspraak afwegen of ik hier fysiek of via een alternatieve manier bij aanwezig zal zijn. Dit zal per afspraak bekeken worden en is afhankelijk van de prioriteit van de afspraak, de locatie en de daar geldende maatregelen.

 

Heb je nog vragen over de maatregelen? Neem dan gerust contact op! 

 

Contactonderzoek 

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het gebeuren dat bij één van ons een besmetting met Corona wordt vastgesteld. Er wordt dan door de GGD een contactonderzoek ingesteld om te bepalen met wie de geïnfecteerde persoon allemaal contact heeft gehad. Voor mijn praktijk betekent dit dan ook de klanten die in de laatste periode in mijn praktijk zijn geweest, waar ik thuis ben geweest of afspraken mee heb gehad. Indien ik zelf de contacten mag informeren over de besmetting, zal ik dat zelf doen. Als ik geacht word om contactgegevens aan te leveren, dan geef ik je naam en telefoonnummer door. Zie ook de privacyverklaring.